Pennunkyselijät huom!

Kun otat yhteyttä, kerro itsestäsi ja miksi haluat pennun meiltä. Minulle tulee paljon sähköposteja, jossa kysellään, onko pentuja vapaana/varattavissa. Ei ole. Ei ennen eikä jälkeen synnytyksen. En varaa enkä lupaa kellekään pentua, ennenkuin olen hänet tavannut. Eli kirjoita sähköpostia ja kerro vähän itsestäsi. Ja ota yhteyttä mielellään juuri sähköpostilla ekaa kertaa. Siitä jää jotain konkreettista ja saan lukea sen silloin, kun minulla on oikeasti aikaa keskittyä. Tällä hetkellä minulla on puhelimessa toistakymmentä numeroa tallennettuna ”pennunkyselijä Lohja/Pori/Oulu/” jne. Pentukyselyitä tulee sen verran, etten muista millään viikkojen päästä, mitä juuri sen kyselijän kanssa olen puhunut.

Ja kyllä, minä edellytän että kasvattini terveystarkastetaan. Kaikki. Jokainenhan aina haluaa pennun ”terveistä yhdistelmistä”, mutta ei tunnu käsittävän, että jalostustyötä ei voi tehdä, jos ei saada luotettavasti selville, mitä tämä kyseinen yhdistelmä jättää jälkeensä

Yhteydenottosi jälkeen vastaan sinulle ja mahdollisesti sovimme tapaamisen tänne meille. Sen tarkoituksena on, että sinä tutustut koiriin ja minä sinuun. Minä en vastaile sähköpostilla kysymyksiin ”kerro yhdistelmästä”, ”millaisia vanhempien luonteet ovat” jne. Niiden keskustelujen aika on silloin, kun tulet käymään.

Minulla on täällä työn, opiskelun ja omien koirien lisäksi hoidettavana emä ja pennut, enkä halua viettää aikaa kirjoittelemassa koiristani usein vielä sellaisille kysyjille, jotka ovat saman mailin lähettäneet kymmenelle eri kasvattajalle, eikä heistä kuulu sen ensimmäisen yhteydenoton jälkeen mitään.

Jos et tosissaan halunnutkaan pentua juuri meiltä vaan halusit vain corginpennun ja olet saanut lupauksen joltain toiselta, ole hyvä ja laita viestiä siitä. En vedä hernettä nenään, jos saat pennun muualta. Mutta vedän herneet siitä, että kirjoittelen ja pidän yhteyttä, mutta minulle ei vastata. Kaikilla kasvattajilla on, yllätys-yllätys, myös muuta elämää, kuin ne pennunkyselijät. Joten jos otat yhteyttä, hoida asia loppuun asti.

Kun tulet käymään, ota huomioon että:
-Tämä ei ole mikään ”kenneli” enkä minä ole mikään ”kennelinpitäjä” vaan tulet minun kotiini, jossa minun perheeni elää, syö, nukkuu yms.
-minulla on omien töiden ja harrastusten lisäksi hoidettava ne muutkin koirat ja velvollisuuksien lisäksi jotain sosiaalista elämääkin
-yhden pentueen aikana luonani käy kymmenkunta uutta ihmistä/perhettä muiden tuttujeni ja ystävieni lisäksi
Joten:
-en halua vieraita ns. ”renkaanpotkijoita”, jotka haluavat vaan nähdä pentuja. Tämä ei ole mikään sirkus (tai no onhan tämä, mutta ei yleinen)
-älä tuo mukanasi pieniä lapsia, keskustelu lapsia vahtien ja hoitaen on aivan mahdotonta. Jos koira elää perheessänne 10-15 vuotta, lapsi ehtii sen aikana kyllä koiraa nähdä. Lisäksi pennut ihan oikeasti purevat, pissaavat, kakkaavat ja käyttäytyvät muutenkin huonosti. Eikä niitä saa nostaa syliin eikä niiden seassa voi maata. Meillä ei ole mitään pentuhäkkiä, jossa pennut ovat, vaan ne elävät niinkuin muutkin koirat. Joka tarkoittaa, että sitä eritettä saattaa olla juuri sinun sukkasi alla. Meillä pennut tottuvat lapsiin ilman vierailijoitakin, lapsenlapsieni toimesta.
-mieti, kauanko viivyt. Vaikka oletkin tullut mahdollisesti pitkän matkan takaa, edelleenkin minun pitää hoitaa muutkin koirat, tehdä ruokaa, käydä kaupassa jne. Ja saattaa olla, että joku muukin on tulossa samana päivänä katsomaan pentuja. Jos ilmoitat tulevasi neljältä, ei ole ihan sama asia tulla kuudelta, edellä mainituista syistä 🙂

Sinun ei tarvitse tuoda tullessasi tuliaisia. Kannattaa miettiä etukäteen, mitä haluat kysyä ja laita asioita vaikka paperille, että muistat kaiken. Nimittäin pennut ovat niin söpöjä, että ne tärkeät kysymykset voivat unohtua 🙂

DSC_0823