Uncategorized

Näyttelyssä käyty ja pentujakin yritetty saada alulle

Vihdoin talon nuoriso-osasto on kasvanut virallisiin luokkiin ja kävimme Pöytyän kaikkien rotujen näyttelyssä vähän harjoittelemassa. Vettä tuli taivaalta niin paljon kun sitä vaan tulla voi, mutta eipä se nuorison menoa haitannut. Kunkku on pudottanut karvansa totaalisesti ja Nappi taas saisi pudottaa vähän enemmänkin 🙂 Mutta molemmat käyttäytyivät oikein hyvin (kun ensin saatiin ne ”vieroitettua” toisistaan ja ymmärtämään, etteivät molemmat mene samaan kehään)

Ensin käväisi Nappi (H. Capult Julia) Marja Talvitien arvioitavana: Erinomaista tyyppiä oleva, häntäänsä hieman liian pysytyssä kantava, kaunislinjainen tyttö. Hyvä pää, korvat voisisvat olla isommatkin. Hyvät suorat eturaajat. ikäisekseen hyvä eturinta, hyvät takakulmaukset. Hyvä karva ja väri.
Tulos tällä arvostelulla oli JUN ERI 1 SA, PN-2 SERTI! Eli totta tosiaan Nappi ekalla näyttelykäynnillään nappasi itselleen sertin. Enpä olisi lähtiessäni uskonut 😉

Sen jälkeen Kunkku (H. Lustiga Ludde) käväisi Sakari Potin arvosteltavana (ja mitattavana, korkeus 33 cm): Keskikokoinen, keskiharmaa. Komea pää. Oikeat mittasuhteet. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Raajaluusto kehittyy vielä. Hyvä karva. Suorat, hyvät liikkeet. Miellyttävä luonne.
Tulos tällä arvostelulla oli JUN EH. Kehässä esiintyi Kunkun sisko (sijoitusnarttuni) H. Lysande Lulu ”Lulu”. Kasvuvaiheessa ja karvattomana neiti sai arvioksi EH:n. Olen kyllä erityisen tyytyväinen molempien sisarusten käytökseen ”ihmisten ilmoilla”. Molempien kanssa on harjoiteltu juuri saman verran (eli kerran käytiin pentunäyttelyssä silloin joskus) ja molemmat kulkivat, kun olisivat ikänsä ihmisten ilmoilla kulkeneet. Myös sisarusten isä Hubbe (H. Hurtiga Hubert) sai EH:n.
Tässä Kunkusta kuva viikonlopun tärkeimmässä tehtävässä…Eli tämä pienempi neiti tänne tullessaan pelkäsi koiria, mutta lähtiessä ei enää :oD

Pentujakin täällä on yritetty saada aikaiseksi, kun Taavi ja Pihla ovat viettäneet hääviikon. Tällä kertaa en kyllä kauhean montaa euroa löisi vetoa pentujen puolesta, kun en yhtään onnistunutta astumista nähnyt. Mutta nuoripari vietti aikaa yhdessä koko ajan, joten mahdollista se kuitenkin on. Meillähän ei keinosiemennystä käytetä pentujen aikaansaamiseen, joten jos ei luomulla tule, niin sitten ei tule.

Hubbella kävi myös morsian ja kyseiset häät vietettiin tällä pihalla. Sieltä pentuja sitten saattaa tullakin ja ultran jälkeen asia varmistuu. Lisätietoja siitä pentueesta kennel Jorsakista.

Seuraavaksi täällä suunnitellaan corgipentuja, kun Nessun kiima on vihdoin alkanut. Lisätietoja tästä pentueesta löydät ylhäältä, pentuja suunnitteilla-välilehdeltä

Vielä muutama kuva viikonlopulta

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s