Kasvatit · terveystulokset

Suru-uutisia

Handskes Finurlig Frans ”Indy” on joutunut lähtemään sateenkaarisillalle aivan liian aikaisin. Hanska-mummo on siellä pientä poikaa vastassa.
Osanottoni koko Indyn perheelle ja kiitos kaikesta jaksamisesta ja työstä, jota olette Indyn hyvinvoinnin eteen tehneet. Nyt Indyllä on hyvä olla ilman kipuja.
22.5.2007-2.5.2011

Indy on yksi kolmesta kasvatistani, jolla todettiin melko nuorena dermoid sinus-kasvain. Selässä oli myös muita ongelmia. Tietooni on tullut myös muutama muu vastaava tapaus rodussamme, mutta kun ollaan ihan hiljaa, niin eihän näitä ongelmia oikeasti ole olemassakaan.
Tässä lausuntoa ensimmäisestä eläinlääkärikäynnistä ”On aristanut niskan alas taivuttelua sekä oikea takajalka on tuntunut jäykältä. Klinikalla koira aristi selän palpaatiota lapojen takaa sekä ristiselän alueelta. Koira rauhoitettiin ja selkä kuvattiin. Rintarangassa degeneratiivisia muutoksia ja osa nikamista on melkein muurautunut yhteen. Lisäksi silloittumaa huomataan rintarangassa” Kotisivuilla on Indyn röntgenkuva, jossa muutokset näkyvät ja myös avoin spinaalikanava näkyy kuvassa. Tässä kuva dermoid sinus-aukosta. Pentuna niskassa tuntui vain pienen pieni karvapyörre.

Tässä lausunto magneettikuvien jälkeen, klikkaa kuvaa suuremmaksi.

2 vastausta artikkeliin “Suru-uutisia

  1. Handskes Fager Kasper lähettää viimeisen tervehdyksen edesmenneelle veljelleen. Kassulla ei toistaiseksi ole ollut mitään tarveysongelmia, taisi olla pentueen ainoa terve yksilö.

  2. Iman terveysongelmia ovat muutkin pentueen pennut. Tosin yhteenkasvanut nikamaväli löytyi yhdeltä selkäkuvissa. Mutta se ei ole vaivannut koiraa, eikä lääkärin mukaan tule myöskään vaivaamaan.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s